Made in Slovenia

Ekipo Archery Wars Slovenija sestavljamo posamezniki, ki za lokostrelstvo dihamo in živimo. Med iskanjem idej, kako bi ta atraktiven - a vendar v Sloveniji slabo zastopan - šport predstavili mlajšim generacijam in mladino navdušili za trening lokostrelstva v lokalnih klubih, smo naleteli na idejo športnih iger z varnimi puščicami, s katerimi lahko tekmovalci streljajo tudi drug na drugega. Statične tarče smo tako zamenjali s tarčami, ki niso le premikajoče, ampak te želijo tudi ustreliti nazaj. Iz te ideje smo razvili celoten koncept Archery Wars Slovenija.

Archery Wars Slovenija je več kot le igra z loki. Poleg dolgoletnih izkušenj iz lokostrelstva, smo v projektu združili tudi znanja animacije, gledališke igre, igrificiranja in snovanja najboljših uporabniških izkušenj, saj želimo našim obiskovalcem s projektom Archery Wars Slovenija ponuditi edinstveno izkušnjo taktično intenzivne športne igre, pri kateri se spoznamo z lokom in lokostrelstvom. Posvečanje vsakemu, še tako majhnemu detajlu igre in konstantna izboljšava sta glavni gonili našega napredka.

Rezultat?
Rezultati skupnega sodelovanja, temeljitih priprav in konstantne izboljšave že obstoječega sistema so privedli k edinstveni izkušnji, ki jo je lahko deležen čisto vsak! Pri tem pa se ekipa Archery Wars Slovenija seveda ni ustavila, ravno nasprotno. Na podlagi številnih povratnih informacij razvijamo še boljše igre in dogodke, zaradi katerih bodo v prihodnosti zagotvo marsikogar zasrbeli prsti.

team 1

Ustvarjalni proces

Postopno izboljševanje in konstantno uvajanje novih idej

Z vsako novo skupino pridejo nove ideje. Uporabimo jih zato, da smo z vsakim terminom boljši in da periodično uvajamo novosti, ki popestrijo igro našim uporabnikom.


Pri uvajanju novosti sledimo principu "kaizen" (konstantne izboljšave) in "lean" (konstantno uvajanje novosti)

Velik plus je tudi, da udarec puščice ne boli, tako da je igra sproščeno napeta. / Miha

Lok in puščica

Puščice so popolnoma varne, iz izkušenj pa vemo, da lahko tetiva povzroči kakšno modrico, če loka ne uporabljamo previdno. Zato je potrebno v prvi vrsti poskrbeti za varnost tekmovalca, za kar uporabljamo zaščitno opremo. Več o opremi si pa preberite spodaj.

project 1

Ne gre brez loka

Ime:Elven
Višina:~ 150cm
Moč:18lbs ~ 8,2kg
Za:Levičarje in desničarje

Za varnost in trpežnost uporabljamo PVC loke, ki so lahko in preprosti za uporabo

Puščice s peno

Ime:Debeluške
Dolžina:83cm
Teža:Težje, kot običajne puščice
Konica:Iz dveh plasti pene

Kako opisati bolečino ob zadetku puščice? Tudi iz neposredne bljižine je večji šok "presenečenje" ob zadetku, kot fizični udarec puščice.

project 1
project 1

Vsi se skrivamo za masko

Ime:Darth Vaderka
Velikost:Prilagodljiva
Se rosi:Ne
Trpežna:Zelo

Maske služijo za zaščito pred direktnimi zadetki v obraz, predvsem pa zaradi odbojev puščic od tal/stene ali morebitnega udarca z lokom.

Ščitnik za roko

Ime:Tomi M.
Velikost:S, M, L, XL
Barva:Črna
Material:Elastika in pena

Pri streljanju z lokom moramo vedno paziti na primerno zaščito podlakti, v nasprotnem primeru lahko dobimo modrico, kljub temu, da udarec tetive navadno ni boleč.

project 1
project 1

Ščitnik za prste

Ime:Antiauč
Velikost:Unisex
Barva:V večih barvah
Material:Guma

V uri in pol igre so pri neizkušenih igralcih na udaru predvsem blazinice na prstih. Profesionalni igralci uporabljajo ščitnike, ki pa so preveč okorni, zato imamo na lokih nameščene posebne gumice.